1.       Отворете отново запечатаните пликове За да отворите запечатан плик,

...
1.       Отворете отново запечатаните пликове За да отворите запечатан плик,
Коментари Харесай

Гениални начини за използване на фризера, освен за храна!

1.       Отворете още веднъж запечатаните пликове

За да отворите запечатан плик, без да го разкъсвате, го поставете в найлонов плик и замразете за един до два часа. Извадете го и незабавно го отворете с нож. След като доближи стайна температура, поставете още веднъж лепилото с влага.

2.       Накарайте свещите да устоят по-дълго

Поставете свещите във фризера за един ден, преди да ги запалите, с цел да им помогнете да устоят съвсем два пъти по-дълго. Охлаждането на восъка го кара да гори по-бавно, а в някои свещи също предотвратява потичането.

3.       Почистете дънки без вода

Изпирането на прекрасен чифт дънки може да бъде изтощително: няма гаранция, че те няма да се свият или избледнеят. Вместо това се обърнете към фризера, когато висококачественият деним мирише. Поставете дънките в платнена торбичка и замразете за една нощ. Ниските температури убиват бактериите от кожните кафези, които предизвикват миризма. Може да не хвърляте дънките си в пералнята по-късно.

4.       Отстраняване на вредители от дървени антики

Намерили сте красива антична купа от дърво на кварталния бит  пазар. Вашата единствена грижа: Може ли да съдържа скрити вредители? Много антични дървени предмети крият дървесен червей, пакостник, който се развъжда и дъвче дървесината, като от време на време оставя дупки. Поставете продукта във фризер за няколко седмици, с цел да убиете дървесните червеи и техните яйца.

5.       Размагнетизирайте найлонова обвивка

Ако лист найлонова обвивка продължава да се залепва за себе си, поставете го във фризера за няколко минути. Охлаждането ще отстрани част от електричеството.

6.       Запазете семената

Ако имате останали семена, запазете ги до идващия вегетационен интервал, като ги съхранявате във фризера. Проверете дали семената са изцяло сухи и поставете в херметически затворен резервоар, с цел да замръзнат. Оставете да се размрази изцяло преди засаждането.

7.       Удължете живота на чорапогащника

Уморени ли сте от чорапогащник, който едвам изтрайва 2 – 3 носения? Намокрете новите чорапогащи, изцедете ги и ги поставете в найлонов плик. Сложете във фризера за една нощ. Студът поддържа влакната стегнати, предотвратявайки бримките и удължавайки живота. Размразете при стайна температура и оставете да изсъхне. Ще би трябвало да извършите това единствено един път за всеки нов чифт чорапогащник.

8.       Елиминирайте акарите

Те няма да оцелеят при ниски температури. Поставете износени предмети, като пуловери или спално долни дрехи, в огромни пластмасови торбички. Замразете за една нощ и изперете. Вашите тъкани ще бъдат свежи, хрупкави и без прахуляк.

Едва ли сте се сещали, че вашият фризер може да е толкоз универсална движимост. Със сигурност няма да пропуснете да пробвате всеки един от упоменатите препоръки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР